0554 238 42 88
  0554 238 42 88
Kategoriler
Para Birimi Seçimi

Su Arıtma Cihazı Şikayet ve Arıza Nedenleri

Su Arıtma Cihazı Arızaları ve Şikayetleri

Şikayet - Su arıtma musluğundan gelen su çok ince ip gibi akıyor ( Çok az akıyor )
Cevap - Tank musluğu kontrol edilmeli kapalı olabilir ve sadece membran dan gelen suyu alıyor olabilirsiniz.


Şikayet - Tank dolu ancak musluktan su gelmiyor veya az miktarda su alabiliyorum.
Cevap - Tank doluysa ve musluğu da açık pozisyonda ise Tanktaki basınç zarında bulunan hava kaçmış olabilir veya zar yırtılmış olabilir. Bunu anlamanın iki yolu vardır. Tankın hava giriş sbop kapağını açınız ve sbop iğnesine basarak kontrol ediniz eğer su geliyorsa sızıntısı varsa zar yırtılmış demektir. Bu durum tank 5-6 senelik tanklarda olabilir. Su değilde taziksiz bir şekilde hava geliyorsa veya hiç hava gelmiyorsa tandaki hava bi şekilde boşalmış demektir. Tanktaki su tamamen boşaltıldıktan sonra Herhangi bir bisiklet yada araba pompasıyla 7 Psi hava basılabilir.


Şikayet - Tank çok geç doluyor.
Cevap - 1- Su giriş musluğu tam açık değildir. 2- Şebeke suyu basıncı çok düşüktür. 3- Membran filtre tıkanmıştır. 4 -Eğer cihazınız pompalı ise pompa kafası kireçlenmiş ve sisteme çok az su veriyor demektir. 5- Shut off görev yapmıyordur.


Şikayet - Arıtma cihazı kireci arıdmıyor, çay demliyorum çaydanlığın dibi kireç tutuyor.
Cevap - Her ne olursa olsun membran filtre kireci süzer. Eğer böyle bir problem varsa 1- mebran zarı yırtılmıştır. 2- Mebran filtre oringlerinden su kaçırıyordur. 3- Shut off arızalanmış olup atık suyu arınmış suya karıştırıyordur.


Şikayet - Arıtmadan gelen su kokuyor.
Cevap - Öncelikle şunu belirtelim ki 5-10 gün evde yoksanız eve dönünce musluğu açın ve tankdataki suyu tamamen boşaltın. Nihayetinde tank demirden olup içi paslanmaya karşı sırlanmış olmakla beraber kauçuk basınç zarıylada temas ediyor ve kapalı yerde su kokuyor. İşte cihazda bulunan en son filtre ( Tatlandırıcı ) Aslında hindistan cevizi kabuğundan elde edilmiş karbon filtre dir ve amacı tanktan gelen sudaki kokuyu almaktır. İçtiğiniz su kokuyorsa filtre değişimi süresi geçmiş demektir eğer yeni degiştirdiyseniz 1- Tadlandırıc ı filtre ters takılmıştır. 2- Filtre karbon kalitesi düşüktür. 3 - Kullandığınız tank çok eskidir.


Şikayet - Tank dolu olmasına rağmen atık su kesilmiyor 24 saat akıyor.
Cevap - Shut Off çalışmıyor.


Şikayet - Shut Off 'u degiştirdiler yinede görev yapmıyor. Girişi kapatmadığı için atık su akmaya devam ediyor. Atık su ile arınmış suyu karıştırıyor
Cevap - Şebeke suyu basıncı çok yüksektir. temiz su basıncı şebeke suyu yolunu kapamaya yetmiyordur. Şebekeden alınan su cihaza girmeden önce basınç düşürücü koymak lazım.


Şikayet - Atık su hortumundan çok fazla su atıyor.
Cevap - Quick Flow (akım kısıtlayıcı) görev yapmıyor. ( Arıtma Sistemlerinde atık su miktarı arıtılmak istenen suyun değerleri normal ise

oran 1 e 2 dir. Yani bir litre arınmış su alıyorsanız 2 litre atık su olur. ) Bu oran 5 e 10 gibi yada daha yüksekse Flow arızası.

.

Arıtma Cihazı Konusunda Tavsiyeler

Bu düşüncelerimizi tüketiciyi yönlendirmek amacıyla değilde yıllardır bu işin içinde olan bir kuruluş olarak kendi bildiğimiz doğruları aktarmak adına bilgilendirmek amacı ile yazıyoruz.


1. R.osmoz arıtma cihazlarının aslı Beş filtrelidir. 1. Beş mikron sediment filtre, 2. Aktif karbon filtre, 3. Bir mikron blok karbon filtre, 4. Membran filtre, 5. Pos karbon filtre ( Tatlandırıcı- Kokonat ) Standart sıralaması bu şekildedir. Eğer özel sebepler yoksa filtre sayısını çoğaltmak Şahin otomobile iki teker daha eklemek kadar mantıksızdır. Burada önemli olan kullanılan filtrelerin kaliteli olmasıdır. Aksi taktirde çeşitli sıkıntılar meydana gelir. filtre ömürleri 3-5 ayda dolar, yeterli düzeyde arıtım yapamaz. Her ne kadar estetik önemli olsa bile asıl önemli olan filtre kalitesidir. Buradaki ikilem; Tüketicinin çok ucuza alma isteği, satıcının ise müşterinin bu direncine karşılık ucuz filtre ve malzeme kullanarak edeceği kar marjını düşürmeme isteği. Piyasada 30 liraya da membran filtre var 150 lliraya da var, 10 liraya da karbon filtre var 40 liraya da var. Her ne kadar söylenirse söylensin tüketicilerin % 90'ı doğal olarak bu konuda yeterli bilgiye sahip değildir. Böyle olunca da satıcıya sözlerine inanmaktan başka yapacağı bir şey yoktur.


2. Her alışverişte olduğu gibi arıtma cihazı da alırken en azından Ticari kimliği olan satıcılar tercih edilmelidir. Eğer böyle olursa karşınızda muhatap alacağınız bir tüzel kişilik olmuş olur. Aksi taktirde kapıya gelen satıcıları muhatap alırsanız cihazla ilgili herhangi bir sıkıntıda bir daha bul bulabilirsen (sarı çizmeli memet ağa). Bakım zamanı gelir, arıza yapar, su kaçagı olur, suyu arıtmaz velhasıl bir sürü problem meydana gelebilir. Bu sebeple diyoruz ki ticari kimliği olan kurumsallaşmış, arkasında servis desteği olan firmaların tercih edilmesi her bakımdan önemlidir.


3. Şebeke suyu tds değeri 200 den fazla değilse Kaliteli bir su arıtma cihazındaki filtre değişim süresi; İlk üç fitre için 1 yıldır Membran ve tatlandırıcı fitreler için ise 2 yıldır.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.